zaterdag 31 januari 2015

De impact van de kleur ROZE


Vandaag een uitleg over de kleur ROZE. Deze kleur staat in februari centraal in de nieuwsbrief "Kleur verrijkt". 



De kleur rood is puur aards, de kleur van het bloed, van leven, van verbod en gebod, maar een vleugje licht, geeft rood een zacht karakter, neemt alle vooroordelen en schrikbeelden weg en maakt rood tot roze. Dan ervaren we al heel snel iets vrouwelijks, poppigs, zachts, kinderachtigs wellicht. Het babymeisje in het roze en het babyjongetje in het blauw. Wat een verschil en onbewust ook in benadering. Vergeet dan ook de beschuit met roze muisjes niet ! Manipulaties die ons gevoel aanspreken en waarop we heel verschillend reageren.
Roze beroert altijd het hart. De kleur van het hartchakra wordt ook wel verbeeld met roze. Er is natuurlijk een grote verscheidenheid in roze. Verschillende tinten hebben uiteraard hun eigen trilling en energie, dat zie je ook op de pagina in de maandelijkse nieuwsbrief "Kleur verrijkt". Het zachte roze nodigt uit tot zachtheid, maar een vleugje blauw in het roze leidt tot zachte kracht. In roze gekleed, kan je een doetje lijken, maar ook een pittig typetje. Mannen in een roze overhemd, of shirt, krijgen vaak commentaar: Mooi kleurtje - nieuw hemd/shirt ?
Roze rozen geef je aan iemand die je al lang kent en sympathiek vindt en rode rozen aan iemand waar je nog indruk op wilt maken.
Roze op het hartchakra opent de poort naar de ziel en de zachte kleur maakt de diepste en innigste gevoelens wakker en maakt contact met het universele deel van onze ziel, de "goddelijke vonk".
Roze neemt een overschot aan energie weg en opent het verlangen naar het goede, vrede en harmonie op alle gebieden van het leven.
Roze nodigt uit tot bereidheid om op een vriendelijke en minzame manier een oplossing te vinden voor problemen.

Wil je de maandelijkse goednieuwsbrief  "Kleur verrijkt" van februari over kleur, bewustwording, spiritualiteit, lezen of rechtstreeks ontvangen ?
Klik dan hier 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten