zaterdag 3 januari 2015

Engelen zijn weer thuis

Engelenboom



DRUK  Ja, die engelen, die hebben het druk gehad de laatste weken. Cadeautjes gebracht, boodschappen gedaan voor anderen, goede voornemens ondersteund, mensen naar het ziekenhuis begeleid, zieken kracht en moed gegeven, tranen gedroogd, geluisterd, stervenden begeleid, verkeersongelukken voorkomen, gezelschap gegeven aan éénzamen, daklozen een bed gegeven, vluchtelingen in contact gebracht met familie, warme soep uitgedeeld aan thuislozen, getroost bij verdriet, bemoedigd bij angst, ondersteuning gegeven bij neerslachtigheid, veel gelachen om onhandigheid van mensen en heel veel gelachen om kinderen die argeloos eindeloos de vraag blijven stellen of engelen eigenlijk wel bestaan.  dit is een lange zin, de langste ooit..
KERSTBOOM  Ze hangen héél vaak in de kerstboom. Maar ja, ze hangen dáár maar wat te hangen en veel ouders kunnen de vraag van hun kind niet naar tevredenheid beantwoorden. Het kind blijft stug door vragen, de ouder wordt dat gigantisch beu en het kind blijft lekker de hele dag jengelen tot sjacherijn van de vader die net thuis komt. Voorkom dat door verder te lezen.

Engelina


ENGELEN BESTAAN  We kennen uiteraard allemaal wel mensen die we  engelen noemen. Mensen die onvoorwaardelijk anderen helpen. Onder meer het kerstverhaal verhaalt echter over de etherische Engelen. De Engel van de aankondiging van de geboorte van het kind. De Engelen in de hemelse sferen zingen liederen ter ere van de geboorte. Vandaar dat Engelen traditioneel de kerstboom bevolken. Engelen maken de verbinding met de kosmische Christus en het kerstfeest maakt duidelijk dat Engelen met de mensen verbonden zijn. Het zijn onze zusters en broeders in de geestelijke werelden. In de esoterische traditie is nog veel kennis bewaard gebleven die stammen van voorchristelijke inwijdingstradities en het is de moeite waard om je daar wat in te verdiepen. 
INVLOED   Engelen oefenen dagelijks invloed uit op ons leven door onze geest en verbeelding te stimuleren. De etherische Engelen werken door de mensen heen. We worden goddelijk geïnspireerd maar het zijn de Engelen die onze geest naar een hoger bewustzijn verheffen. Engelen helpen ons in dit Aquarius tijdperk om van een materialistische maatschappij naar een spiritueler bewustzijn over te gaan. 
TOELATEN  Je kunt de Engelen in je bewustzijn toelaten eenvoudigweg door hen te vragen. Het vereist een open geest en een vast voornemen om bewust met hen te willen werken. Je kunt het contact leggen via meditatie, gebed en visualisatie.
*  Meditatie is een open stille vorm van contact met de goddelijke wereld waar je de gedachtenstroom laat stoppen en waar engelen de mogelijkheid hebben binnen te komen en te ervaren wat voor jou nodig is. 
*  Gebed is een actieve vorm van contact met je goddelijke vonk. Hier spreek je in stilte of hardop uit wat je belast en vraag je om steun, inzicht en hulp. De engelen zullen je helpen. 
*  Visualisatie is een manier om in de geest te verbeelden, je in kleur en vorm voor te stellen van datgene wat je graag gematerialiseerd of verbeeld wilt zien. Visualisatie stimuleert het bewustzijn en het kan ook gebruikt worden in meditatie om het licht, de kleur, engelen te verbeelden.
AARTSENGELEN  Deze werken met grotere groepen en volken en hebben de leiding over de individuele Engelen die met enkelingen werken. De zeven stralen met aartsengelen die tot nu toe geopenbaard zijn, werken ieder op hun eigen straal en hebben allen een vrouwelijke tweelingziel.
   Iedere straal heeft haar eigen kleur en iedere dag van de week is een bepaalde straal aarde gericht en is de werking van de kleur en intentie van het aspect sterk.1e straal-dinsdag, 2e straal-zondag, 3e straal-maandag, 4e straal-vrijdag, 5e straal-woensdag, 6e straal-donderdag, 7e straal-zaterdag. 
 
-Michaël 1e straal van goddelijke liefde. Kleur Blauw-Goddelijke wil-Keelchakra
-Jophiël  2e straal van g.l.  Kleur Geel -Goddelijke wijsheid - Kruinchakra
-Chamuël 3e straal van g.l.Kleur Rose  - Goddelijke liefde - Hartchakra
-Gabriël   4e straal van g.l. Kleur Wit  - Goddelijke zuiverheid - Basischakra
-Raphaël  5e straal van g.l. Kleur Groen - Goddelijke genezing - 3eOogchakra
-Uriël  6e straal van g.l.Kleur paars met gele rand-Goddelijke visie-Plexissolaris 
-Zadkiël 7e straal van g.l.Kleur violet-Goddelijke transmutatie-Ziele/miltchakra 

Je kunt dagelijks de bepaalde straal, de kleur, het aspect aanroepen en je met  het chakra verbinden voor leiding en inspiratie. Bewuste verbondenheid met de Engelenwereld opent je voor de werkelijkheid wat Engelen voor je kunnen betekenen.
   Engelen manifesteren zich in allerlei verschijningsvormen. Soms als een stem, soms als een licht of als een gestalte of als een herkenbare lichtvorm. Maar, wij moeten altijd (bijna altijd) zelf het initiatief nemen tot contact met deze geestelijke wezens.
  
THUIS  Mijn engelen zijn gewoon stralend thuis. Hier op hun vaste plekje aan mijn lamp in het meditatie gedeelte van mijn woonkamer. Hier toveren zij dagelijks een glimlach op mijn gezicht als ik naar hen kijk en dat doe ik vaak.
   Deze blijven hangen, maar de Engelen uit de etherische wereld worden door mij dagelijks opgetrommeld om werk voor mij te verrichten en daar ben ik hen heel dankbaar voor en zij mij ook. 
                                      ----------------------------------

Een prachtig boek je te verdiepen in deze materie en om mee te werken is: 
Het Engelencalendarium, Gebeden en meditaties met engelen 
Ambika Wauters  Uitgeverij Librero



Geen opmerkingen:

Een reactie posten