vrijdag 9 januari 2015

Het licht, de kleur en de leegte in de woestijn van Zuid Sinai Egypte


LICHT ENERGIE  Nee, er is echt geen plaats op aarde waar het licht en de trilling van de energie intenser is dan in de woestijn van Zuid Sinaí in Egypte. Ik heb veel gereisd, in meerdere woestijn gebieden gelopen, maar het licht en de energie heb ik tot nu toe nergens zo intens ervaren als hier. Inmiddels 20 jaar loop ik minimaal twee maal per jaar in dit gebied. Ik ben geen mens die steeds naar plekken terug keert die ik reeds ontdekt heb. Maar hier, naar de bergen van Zuid Sinaï, hier moet ik steeds weer naar terugkeren om, alweer, te ervaren wat het licht doet met mij, met de aarde, met de grond waar ik op loop, waar ik op zit en lig.
                                                     
KRISTALLEN en STERREN   De grondsoorten in dit gebied zijn ontstaan door veel verschillende geologische invloeden o.m. veroorzaakt door vulkaanuitbarstingen op de oceaanbodem. Vulkaanrotsen, reusachtige zandsteen en bazaltrotsen variëren in kleur van indigoblauw, sienna en roze, in velerlei nuances. Vroegere koraalformaties zorgen nog voor vele soorten minuscule mineralen en kristallen die door het zonlicht weerkaatst worden en daardoor schitteren als sterretjes.
  Het licht maakt miljoenen spiegeltjes van het zand en iedere stap die je zet, is een stap op een bed van sterren die bij iedere voetstap met je mee lopen. Er komt geen eind aan deze glittering en door de energie die dit met zich mee brengt, loop ik als op vleugelen van licht. 


PASTELKLEUR  De eindeloze warme zachte pastelkleurige schakeringen van het landschap omringen je overdag als een warme deken. De variëteit van de pastelkleuren is ongekend omdat de structuur van de grondsoorten zo gevarieerd is. Je kunt je de kleuren van de regenboog voorstellen, maar dan met een heel zacht wit laagje. Behalve de hemel, die doet daar niet aan mee en is alles behalve pastel kleurig. De hemel straalt haar blauwe stralen verder en verder en blijft gewoon haar zes kleuren blauw trouw.
  Als de zon lager wordt, om een uur of vier 's middags, dan gaat  het licht langzaam meer vorm maken en worden de contouren van het landschap duidelijker. De blauw kleuren krijgen de overhand, maar het worden geen koude blauwen. De meeste grondsoorten stralen van zichzelf een warme kleur uit en daardoor krijgen verschillenden schaduwen ook een paarse en groene uitstraling.

                                                          

NACHTEN  De nacht valt in om ongeveer 18.00u. Maar voordien ervaren we de zonsondergang, die met zijn warme gloed de kleuren van de dag meeneemt en ons een prachtig ander schouwspel aanbiedt. De zon gaat de andere kant van de wereld verlichten en bij ons het heelal. Langzaam zijn het roze en het oranje van de zonsondergang veranderd naar koningsblauw en in de loop van een uur straalt het hele firmament indigoblauw en pruisischblauw, behalve de melkweg die doet niet met de donkerblauwe mee, die blijft koningsblauw.
   De sterren en de maan zijn geleidelijk wakker geworden en het flonkerspel van de sterren kan beginnen. Eerst èèntje en nog èèntje en dan zijn ze al heel gauw niet meer te tellen. Kleurrijk zijn de sterren in de woestijn en het spel van de eersten steekt het hele heelal aan. Een pulserend flonkerend hemeldak beschermt je, totdat de zon haar baan voltooid heeft en haar hoofd weer vrolijk boven de bergen uitsteekt om ons weer te verlichten en de aarde kleur te geven. 
   Door louter hemelse vreugde 'vallen' er ook sterren. De vallende sterren laten altijd heel even een koningsblauwe gloed na. De aarde is veranderd in een stil donker paars tapijt en de bergen zijn stille indigo bewonderaars geworden van het heelal en laten de stille nacht weldadig over zich heen komen. Heel erg stil en heel klein word ook ik hier altijd van.
                                                               
 
MAAN  De maan, ja, die verjaagt alle sterren en planeten en maakt van de woestijn van de nacht, een echte woestijn. Een grote leegte strekt zich uit. De kleuren zijn vooral gaan slapen. Niks pastelkleurig. Maar die maan, verrassing, zij licht de zandkleurige ondergrond dicht bij je dusdanig op dat de glinstering van het zand toch tevoorschijn getoverd wordt. 

LEEGTE  De bergen maken prachtige lange aubergine kleurige schaduwen, soms naar indigoblauw neigend en verder is de hemel en de aarde leeg.  Een grote pulserende leegte, want dat het lege leeft, dat voel je alom. Als je luistert, hoor je de kosmos zingen en voel je de harteklop van moeder aarde. Liggend op je matje in je slaapzak houdt een zacht windje je nog even wakker om dit schouwspel in je op te nemen.


ZIJN  Eén zijn met de schepping, één zijn met Al dat Is. Gewaar zijn van je eigen scheppend vermogen en je geest en lichaam met iedere ademtocht bewust herscheppen, daar zorgt deze woestijn voor. 

Ook mee naar de woestijn ? 
Wandeltrektocht 19.03 t/m 29.03
Yogaplus week 29.03 t/m 5.04
Kijk op:  www.kieksinaiprojecten.nl  
Mail:  triadiswijzijnkleur@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten